top of page
IMG_20220323_111819_edited.jpg

Rotary Arnhem-Oost

Hoop is waar het hart is

Home: Welkom

Rotary Arnhem-Oost in een oogopslag

Rotary Arnhem-Oost weet dat onze kracht niet alleen ligt in de woorden die we uitspreken, maar vooral in de acties van onze initiatieven. In 2000, realiseerde ons/onze Non-profit organisatie dat we door samen te werken onze uitdagingen veel efficiënter konden overwinnen en dat is waarom we uiteindelijk besloten hebben om Rotary Arnhem-Oost op te richten.

Fiets kinder2.jpg
Home: Wie wij zijn

Rotary Arnhem-Oost haalt fietsen op, in- en rondom Arnhem. Deze fietsen worden verzameld en na selectie verdeeld over de verschillende instellingen die de fietsen repareren. na reparatie worden de fietsen uitgedeeld aan degene die geen fiets hebben of de fiets niet kunnen betalen.

DSC00983.JPG
Home: Wie wij zijn

Activiteiten

Breng verandering

Stichting Leergeld Arnhem

In eerste instantie wordt ingezet op rechtstreekse hulp aan individuele kinderen, zodat deze mee kunnen doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Die hulp beslaat een scala van middelen, waarbij ook samenwerking of doorverwijzing naar andere instanties of organisaties mogelijk is.‘Mee kunnen doen’ draagt bij aan de ontwikkeling van het kind, geeft een gevoel van eigenwaarde en kan mogelijke sociale uitsluiting voorkomen.

azc fiets_edited.jpg
leergeld foto.png

Daklozen de hand reiken

Met dit initiatief willen we mooie kansen voor mensen in nood creëren. Met toegang tot de juiste middelen kunnen mensen zelf weer geïnspireerd raken en het vertrouwen krijgen in hun eigen capaciteiten. Op deze manier kan men het leven weer in eigen hand nemen en het zelfvertrouwen opbouwen. Kom meer te weten over onze teamleden door vandaag nog contact met ons op te nemen.

Werkwijze

Deze wordt vervolgens gerenoveerd door de fietswerkplaatsen van PI-Arnhem (gevangenis in Arnhem-Zuid), Pro Persona. Deze organisaties hebben zo ondersteunend werk voor de dagbestedings-,leer-werk werkplaatsen in hun organisatie.

werkplaats-amersfoort-fietsenmaker.jpg
Home: Wat we doen
Home: Contact
bottom of page